Pengenalan

Pasukan pelayanan Our Daily Bread Ministries Malaysia mengucapkan syukur kepada Tuhan atas kebaikan Tuhan untuk pelayanan Pedoman Harian sepanjang 20 tahun ini. Pedoman Harian telah dipakai oleh Tuhan untuk menjangkau pembaca berbahasa Malaysia. Kami percaya bahawa ramai pembaca Pedoman Harian diberkati dan mengalami transformasi dalam kehidupan mereka melalui pembacaan Alkitab dengan menggunakan Pedoman Harian ini.   

Semua ini kerana kebaikan Tuhan! Bukan kerana kekuatan manusia, tetapi Tuhan yang memungkinkan semua ini terjadi. Segala kemuliaan dan ucapan syukur kepada Tuhan kita, Yesus Kristus!   

Puji Tuhan dan tahniah kepada pelayanan buku Pedoman Harian bagi tahun yang ke-20. Buku Pedoman Harian tidak lagi asing dalam kalangan orang Kristian dan saya sendiri menyaksikan hampir semua keluarga saya menggunakan buku ini. Satu waktu semasa melayani seorang pemudi yang mengidap penyakit kanser, saya melihat buku Pedoman Harian ini juga menjadi “sahabatnya” yang setia setiap hari. Buku ini telah menolong ramai orang dalam membentuk iman dan hidup rohani setiap hari. Mudah dibawa ke mana-mana, mudah difahami dan mudah didapati. Saya berdoa supaya buku Pedoman Harian akan terus menjadi berkat untuk Malaysia.

Ucapan Ulang Tahun dan Kata Kesyukuran 

Ps. Justin Balinu, 
SIB Sabah

-----------------------------------------------------------------------------

Pendidikan Prasekolah SIB Sabah ingin mengambil peluang untuk mengucapkan berbanyak-banyak terima kasih kepada Pedoman Harian yang telah memberkati dan mendorong pertumbuhan rohani guru-guru tadika Kristian Sidang Injil Borneo di luar bandar dan di pedalaman Sabah. Firman Tuhan telah mendorong mereka untuk terus melayani kanak-kanak di kampung masing-masing dan menjadi sumber kekuatan mereka. 

Selamat merayakan Ulang Tahun ke-20 dan Tuhan memberkati Pedoman Harian. 

-----------------------------------------------------------------------------

Pn. Rumba Pan


Pada kesempatan dan momentum bersejarah dan sangat berharga ini, saya mengucap syukur kepada Tuhan kita, Yesus Kristus atas kasih setia Tuhan telah memberkati pelayanan Pedoman Harian selama 20 tahun. Saya juga ingin mengucapkan tahniah dan selamat merayakan ulang tahun Pedoman Harian yang ke-20. 

Saya tidak memiliki sedikit pun karyawan, namun selama 20 tahun ini pelayanan Pedoman Harian telah dipakai Tuhan sebagai wadah pelayanan dalam menerbitkan buku-buku bacaan rohani yang praktis, mudah difahami dan sangat membantu pertumbuhan rohani secara peribadi, keluarga mahupun kelompok sel gereja.

Pdt. Poiter Sambal, 
Dean BCCM BMGC

-------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Kesaksian

Adakah anda tahu tentang "kisah kelahiran" Pedoman Harian? Mungkin anda tertanya-tanya sebab bahan renungan ini diterbitkan, siapa yang terlibat dalam penerbitannya, atau perkembangan buku Pedoman Harian selama 20 tahun ini. Mari bersama-sama menelusuri sejarah penerbitan Pedoman Harian sejak tahun 1999-2019. Semua ini tidak mungkin terjadi jika kita bersandar kepada kekuatan kita dan jika kita tidak menjawab panggilan Tuhan. 

Mari naikkan ucapan syukur kepada Tuhan atas kebaikan-Nya bagi penerbitan Pedoman Harian. 
Semua kerana kebaikan Tuhan!  

Berikutlah kesaksian daripada pembaca setia Pedoman Harian!  

Semoga kita terus bertumbuh dalam Kristus Tuhan dan berjalan dalam perjalanan iman ini. Tuhan memberkati.  

Reinforce Your Unique Selling Proposition

Kesaksian

Semua 
Kerana 
Kebaikan 
Tuhan

Lihat Galeri

Sejarah 
Pedoman Harian

Kesaksian

Teruskan berkarya kerana TUHAN memakai buku pedoman harian utk membasahi hati yg kekeringan pengharapan n kasih. 

------------------------------------------------------------------------------------------------

----------------------------------------------------------------------------------------------

Slmt menyambut ulang tahun ke 20 semoga trus kekal d tambahkan segala macam karunia. Pedoman harian ini bagi saya adalah santapan rohani yg sangat baik. Semoga terus d berkati 

Edwin Win 

Maria Lovelia

Selamat menyambut ulang tahun ke-20. Semasa saya menggunakan pedoman harian, saya merasa dikuatkan dan belajar bertumbuh dalam Firman Tuhan. Dorongan saya, gunakanlah pedoman harian untuk bertumbuh dalam Tuhan. 

Suineh Batok

-------------------------------

------------------------------

Maklum balas anda amat kami hargai. Sila isikan borang tinjauan ini supaya kami dapat memberi pelayanan yang lebih berkesan kepada anda.  

Tinjauan

Pedoman Harian Edisi Tahunan 2020

Firman Tuhan—Kekal dan Setia!

Bahan Renungan untuk Peribadi dan Keluarga

HUBUNGI KAMI

Harap maklum bahawa kami menggunakan maklumat ini semata-mata untuk membekalkan perkhidmatan yang anda mintakan. Kami tidak akan menjual atau berkongsi maklumat peribadi anda.

♰ Laman Web Kristian 

Misi kami adalah menjadikan hikmat Alkitab yang mengubah kehidupan boleh difahami dan mudah didapat oleh semua orang.

Visi kami adalah melihat orang daripada semua bangsa mengalami hubungan peribadi dengan Kristus, semakin menyerupai-Nya dan melayani jemaah tempatan yang merupakan anggota keluarga-Nya.

Beli Buku
Pemberian
W3.CSS

Pedoman Harian Edisi Tahunan 2020

Firman Tuhan
—Kekal dan Setia!